Достапни линкови

Вашингтон: САД ја интензивираат кампањата за нова резолуција на ОН за Ирак


Соединетите Држави ја интензивираат кампањата за усвојување нова резолуција за Ирак во Обединетите Нации. Државниот потсекретар за политички прашања Марк Гросман денеска во Париз, а утре во Москва ќе побара поддршка за резолуцијата според која Ирак би се соочил со сериозни последици доколку безусловно не прифати меѓународна инспекција на воените капацитети.
XS
SM
MD
LG