Достапни линкови

Вашингтон: Буш рече дека Хусеин е полош и од Милошевиќ


Американскиот претседтел Џорџ Буш рече дека ирачкиот претседател Садам Хусеин во тероризирањето на соседите и на неговиот народ бил полош од југословенскиот претседател Слободан Милошевик. Во изјавата за новинарите, Буш додаде дека Обединетите Нации треба да преземат мерки за да го разоружаат Ирак бидејки во спротивно Соединетите Америкнски Држави тоа самите ке сторат.
XS
SM
MD
LG