Достапни линкови

Европа: Град без автомобили


Европските држави денеска го одбележуваат денот на град без автомобили.По тој повод се поставени барикади пред автобусите и другите поголеми превозни средства. Одбележувањето на овој ден во кое учествуваат околу 1 300 градови во Европа започна во Франција во 1998 година.
XS
SM
MD
LG