Достапни линкови

Њујорк: Кофи Анан повика на еднодневно примирје секаде во светот


Генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан по повод одбележувањето на меѓународниот ден на мирот денеска ги повика сите завојувани страни во светот да го почитуваат еднодневното примирје. Тој за време на огласувањето на ѕвоното на мирот рече дека дваесет и четири часа е време во кое хуманитарните работници ке може да ги обезбедат основните услови со цел преговарачите да изградат пат кон одржување на примирјето за да им овозможат на сите што војуваат да размислат за логиката на натамошното насилство.
XS
SM
MD
LG