Достапни линкови

Братислава: Почнуваат дводневните парламентарни избори


Во Словачка денеска започнаа дводневните пареламентарни избори на кои 4,2 милони гласачи ќе изберат 150 пратеници. Парламентарната трка ќе се води главно меѓу двете водечки партии на поранешниот премиер Владимир Мечијар и централно левата партија на Роберт Фико. ЕВропската Унија и Нато укажаа дека Словачка може да биде исклучена од кандидатурата за членство во двете организации доколку Мечјар се врати на власт.
XS
SM
MD
LG