Достапни линкови

Приштина: Продолжува посетата на Патен на Балканот


Евро комесрот Крис Патен ја продолжува посетата на Балканот со отворање форум во Бања Лука посветен на иднината на Босна во Европа. Вчера во Приштина Патен најави дека ЕУ ќе донира 50 милиони евра за Косово во 2003 година по 320 те милони во 2001 та и 134 милони евра годинава. Патен го оцени Косово како голем успех, но рече дека ќе биде грешка доколку ослабе интересот за покраината.
XS
SM
MD
LG