Достапни линкови

Ирак: Светската заедница бара враќање на инспекторите


Русија, Кина, европските земји и некои арапски држави побараа од Ирак да дозволи враќање на инспекторите на Обединтетите Нации за да се избегне еветуална воена интервенција против Багдад поради американското тврдење развива оружје за масовно уништување. Во обраќањето на рускиот министер за надворешни работи Игор Иванов пред членките на Светската Заедница се бара од Ирак да ги почитува резолуциите на Обединтетите Нации за разоружување или да се соочи со последиците.
XS
SM
MD
LG