Достапни линкови

ОН: Буш ќе порача соработка на членките на ОН во справувањето со Ирак


Членките на Обединтетите Нации мораат да соработуваат во справувањето со Ирак. Ова како што изјави американскиот претседател Џорџ Буш ќе биде основната порака во неговото утрешно обраќање пред генералното собрание на Светската Заедница. Тој најави дека ќе говори за тоа што мисли дека треба да бидат следните чекори против Ирак за кој смета дека поседува оружје за масовно уништување. Меѓутоа според последната изјава на шефот на инспекторскиот тим на Обединтетите Нации Ханс Блик засега нема цврсти докази дека Ирак навистина поседува оружје за масовно уништување.
XS
SM
MD
LG