Достапни линкови

Шпанија: Забрана на партијата Батасуна


Државниот обвинител на Шпанија издаде забрана, на три години, на сите активности на партијата Батасуна. До ова доаѓа откако шпанскиот парламент донесе решение за ставање на Батасуна надвор од законот поради тоа што партијата ја подржува баскиската сепаратистичка организација ЕТА. Еден од лидерите на Батасуна, меѓутоа, изјави дека паријата ќе продолжи со својата борба за независност и суверенитет на Баскија.
XS
SM
MD
LG