Достапни линкови

Прага: Чешка, Полска и Унгарија се надеваат на влез во ЕУ во 2004


Чешка, Полска и Унгарија се надеваат дека до 2илјади и 4-тата ќе станат членки на Европската Унија. Проширувањето на Унијата има историско значење изјави чешкиот председател Вацлав Хавел како домаќин на редовниот самит на таканаречената вишеградска група што годинава се одржува во Чешка.
XS
SM
MD
LG