Достапни линкови

Пекинг: Робинсон побара реформи


Високиот комесар за човекови права на Обединетите Нации, Мери Робинсон, која е во посета на Кина, побара од Пекинг да спроведе политички реформи поради загрижувачката состојба со непочитувањето на човековите права во таа земја. Робинсон посебно ги посочи примерите на затворање на работничките лидери, репресиите врз етничките муслимани и извршувањето на смртната казна.
XS
SM
MD
LG