Достапни линкови

САД: Словенецот Стрел се обидува да ја препрлива реката Мисисипи


Маратонскиот пливач Мартин Стрел од Словенија се обидува да ја преплива реката Мисисипи во должина од 3765 километри во чест на 10 годишнината од американското признавање на Словенија како независна држава. Стрел е рекордер во непрекинато пливање со 84 часа и 10 минути, веќе го има препливано Дунав во должина од 2857 километри.
XS
SM
MD
LG