Достапни линкови

Јапонија: Нов дигитализиран идентификационен систем


Јапонија започна да го спроведува новиот идентификационен систем во земјата според кој сите 126 милиони граѓани ќе добијат нови лични документи со 11 дигитални броеви кои ќе ги содржат сите податоци. Критичарите оценуваат со таквиот компјутеризиран систем ќе се наруши приватноста и оти властите ќе можат да го злоупотребуваат.
XS
SM
MD
LG