Достапни линкови

СРЈ: Отфрелно барањето на Хрватска за демилитаризација на граничната линија


Шефот на југословенската дипломатија Горан Свилановиќ го отфрли барањето на хрватскиот премиер Ивица Рачан за демилитаризација на граничната линија меѓу двете земји. Истовремено тој најави нова концепција на обезбедување на границата по усвојувањето на уставната повелба на идната државна заедница Србија и Црна Гора.
XS
SM
MD
LG