Достапни линкови

ОН: Конференција против илегалната трговија со цигари


Во Обединените Нации денеска започна дводневна конференција посветена на борбата против илегалната трговија со цигари. Проценките се дека само врз основа на неплатен данок за цигари државите во светот губат околу 16 милијарди долари и оти овие средства преставуваат потенцијален извор за финансирање на тероризмот.
XS
SM
MD
LG