Достапни линкови

Јужна Африка: Потпишана мировна спогодба меѓу Руанда и Конго


Денеска во Јужна Африка председателите на Руанда и Демократска Република Конго потпишаа мировна спогодба. Со неа би требало да се стави крај на четригодишната граѓанска војна во Конго во која се убиени над два милиона луѓе. Согласно договорот Конго треба да помогне во разоружувањето и апсењето на членовите на Хуту милицијата – одговорни за геноцид и егзодус на припадниците на племето Тутси.
XS
SM
MD
LG