Достапни линкови

Јужна Африка: Договор за мир меѓу Руанда и Конго


Денеска во Јужна Африка председателите на Руанда и Демократска Република Конго треба да потпишат мировна спогодба. Со неа би требало да се стави крај на четригодишната граѓанска војна во Конго во која се убиени над два милиона луѓе. Познавачите меѓутоа се песимисти околу успехот на овој мировен договор.
XS
SM
MD
LG