Достапни линкови

САД: Ќе се формира миистерство за безбедност и зашита од тероризам


Претсавничкиот дом на американскиот Конгрес го подржа планот за создавање ново министерство за Безбедност и заштита од тероризмот што ќе ги обедини веќе постоечките 22 агенции како што се тајната служба и пограничната патрола. Министерството ќе има 170 илјади вработени и буџет од 38 милиони долари. Според очекувањата и американксиот Сенат ќе гласа за негово создавање.
XS
SM
MD
LG