Достапни линкови

Фајненшл Тајмс: Во ЕУ 2 милиони екс Југословени


Иселувањето од сиромашниот Исток во западниот дел на Европа се одвива наголемо – пишува денеска британскиот Фананшејл Тајмс. Според податоците на Организацијата за Економска Соработка и Развој во земјите на европската Унија престојуваат три милиони источноевропјани, од кои две трететини се од земјите на поранешна Југославија.
XS
SM
MD
LG