Достапни линкови

Варшава: Основана посматрачка мисија на ОБСЕ за изборите во Македонија


Канцеларијата на ОБСЕ во Варшава соопшти дека денеска е основана посматрачката мисија на Организацијата за изборите во Македонија закажани за 15септември. Шефот на мисијата Џулијан Пил Јејтс изјави дека посматрачите на мисијата на повик на владата ќе го посматраат изборниот процес пред, во текот и по изборниот ден. Станува збор за една од најголемите мисии на ОБСЕ распоредени во некоја земја членка на организацијата и Џулијан Јејтс изјави дека за демократски избори во Македонија лежи на власта на политичките партии и граѓанското општество воопшто.
XS
SM
MD
LG