Достапни линкови

Чешка: Засилени безбедносни мерки


Поради страв од терористички напади Чешка ќе ги прошири безбедносните мерки врз многубројните еврјски спомоници , пред се врз единствениот комплекс на негогашното еврејско гето во центарот на Прага . Старите еврејски гробишта , неколкуте синагоги и музеји во прашката историја на Јозеф четврти ќе ги штитат зајакнати полициски патроли и камери , а во блиските улици ќе биде забрането паркирањето.
XS
SM
MD
LG