Достапни линкови

Истражување: Хонг Конг, Москва и Токио најскапи светски градови


Најскап град во светот е Хонг Конг, се наведува во истражувањето на агенцијата Мерсер Консалтинг. Следуваат Москва и Токио кое минатата година беше прв на листата. Во истражувачката анализа за 144 градови се земени компаративни трошоци за станување,храна , облека транспорт. Како базична мерка е земен Њујорк. Најефтините градови со највисок квалитет за живот се наоѓаат во Нов Зеланд и Австралија.
XS
SM
MD
LG