Достапни линкови

Дурбан: Формирана Африканска Унија по примерот на ЕУ


Со денешниот самит на афиканските лидери во Дурбан, Организацијата на Африканското единство прераснува во Африканска Унија по примерот на Европската Унија. Со гаснењето на Организацијата формирана во 1963 година лидерите сакаат да го остават периодот одбележен со стекнување независност, хронична неразвиеност и многубројни вони судири. Африканската Унија би требало да преставува интеграција и подобро раководење и организација на континентот.
XS
SM
MD
LG