Достапни линкови

Рига: Донесена декларација на земјите кандидади за влез во НАТО


Во Рига на состанокот на земјите кандидати за членство во НАТО беше донесена декларација во која Албанија, Бугарија, Естонија, Латвија, Литванија, Македонија, Романија, Словенија и Словачка искажаа готовност за реформи и длабока демократизација.
Овие држави се надеваат дека состанокот ќе придонесе за зголемување на шансите да станата членки на НАТО што ќе биде решено на ноеврискиот Самит на Алијансата во Прага.
XS
SM
MD
LG