Достапни линкови

ОН: Блокирана работата на Советот за Безбедност на ОН за мисијата во БИХ


Блокирана е работа на Советот за Безбедност на Обединетите Нации поради несогласувањата меѓу Соединетите Држави и останатите 14 земји членки , околу продолжувањето на мисијата на оваа организација во Босна и Херцеговина . Сосотанокот е прекинат а за во недела навечер се одложени консултацииоте за Босна .Соединетите Американски Држави најавија дека ќе употребат вето на продолжувањето на мандатот на мисијата во Босна и Херцеговина доколку преставниците на Обединетите Нации не бидат заштитени од гонењето пред идниот Меѓународен Кривичен Суд за воени злосторства .
XS
SM
MD
LG