Достапни линкови

Скопје: Холандија ја презема командата на НАТО мисијата


Холандија денеска официјално ја презема командата на НАТО мисијата во Македонија Килибарна Лисица. Германија претходно реши да се повлече од водечката позиција на мисијата поради бројните преземени обврски на земјата во повеќе меѓународни мировни мисии. Германија истовремено го редуцира и бројот на нејзините војници од досегашните илјада на 750.
XS
SM
MD
LG