Достапни линкови

Германскиот претседател Јоханес Рау во Чешка


Германскиот претседател Јоханес Рау денеска ќе ја посети Чешка, при што во Прага со претседателот Вацлав Хавел ќе разговара за прашањето на судетските германци. Од Чешка по Втората Светска Војна со донесувањето на бенешовите декрети се иселија Германците од судетските области и ова прашање ги оптоварува односите меѓу двете земји.
XS
SM
MD
LG