Достапни линкови

„Новинари без граници“: Реформата на Еф-Би-Ај загрозува


Организацијата за заштита на слободата на медиумите ,,Новинари без Граници,, оцени дека најавената реформа во ЕФ-БИ-АЈ, ќе ги загрози основните принципи на тајноста на изворот на новинарот и доверливоста на неговата информација .Оваа организација од американскиот министер за правда Џон Ешкрофт побара да го потврди принципот на тајноста на изворот и доверливоста на информацијата.
XS
SM
MD
LG