Достапни линкови

Кина: Совет НАТО-Русија за стабилност во Европа


Кина изрази надеж дека новиот Совет Нато-Русија ќе придонесе за мирот и стабилноста во Европа. Во соопштението, пред денешната посета на Пекинг на рускиот министер за одбрана Сергеј Иванов, се изразува и надежта дека Советот ќе придонесе и за воспоставување нова глобална безбедност базирана врз принципите на доверба, еднаквост и соработка.
XS
SM
MD
LG