Достапни линкови

Источен тимор


Советот за Безбедност на Обединетите нации го одбри членството на Источен Тимор во Светската организација со препорака тоа да биде направено и од Генералното Собрание. Бившата португалска колонија, која 24 години беше окупирана од Индонезија, а последниве три под протекторат на Обединетите Нации, формално стана држава во понеделникот.
XS
SM
MD
LG