Достапни линкови

Џанг Ѕуо: Кинеската помош за С. Македонија до крајот на април


China flag Moon

Кинескиот амбасадор во Северна Македонија, Џанг Ѕуо, денеска изјави дека кинеската помош за Северна Македонија треба да пристигне до крајот на месецов. Тој информираше дека со властите во земјава се уште го договараат прецизниот датум, бијдеќи, како што рече, тешко е во моментов да се организира транспортот.

Според амбасадорот, деновиве имало контакти и на ниво на збратимени градови за помош во справувањето со Ковид-19. Збратимениот град на Скопје, Нан Чанг планира да испрати 50 илјади маски, збратимениот град на Прилеп, Де Јанг планира да испрати заштитни одела.

„Велиме пријателот во неволја е поблизок и од брат и затоа ние заедно ќе победиме“, рече кинескиот амбасадор на денешното доделување на донации за неколку македонски медиуми.

XS
SM
MD
LG