Достапни линкови

Сараево: Времето на војната и потоа

Опсадата на Сараево беше најдолгата опсада на кој било главен град во модерната историја. Траеше 1.425 дена, при што загинаа околу 11.541 луѓе. Погледнете како Сараево беше во време на војна, а години подоцна во мировни услови, преку леќата на фоторепортерот на РСЕ, Митхад Потуровиќ и Дада Рувиќ (Ројтерс).

XS
SM
MD
LG