Достапни линкови

Контрола на изолирани и растурање групи над 5 лица


Полицијата во целата држава контролира 3787 лица под здравствен надзор во оваа ситуација со коронавирусот. СВР Скопје два пати дневно со полициски патроли проверуваат лица за кои има издадено наредба за изолација, рече денес на прес-конференција во СВР Скопје министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев.

„Ќе се постапува и полицајците ќе преземаат мерки и активности за растурање на групи кои имаат повеќе од 5 лица, а и онаму каде се собираат лица во приватни куќи. Ако не се почитуваат овие одлуки полицајците ќе преземат мерки за растурање најпрво со предупредување, а потоа согласно законот за ЈРМ. Службите на МВР денес, а и сабота и недела ќе ја согледаат потребата за тоа дали ќе може да се пролонгираат истечените регистрации. Инаку обврската ако се продолжи овој рок ќе биде проблем со осигурувањето“, изјави Чулев.

XS
SM
MD
LG