Достапни линкови

Во Лисиче ќе никне првата градска градина


Денеска ќе се одржи првата градинарска средба на учесниците во општествената (заедничка) градина. Тие ќе се сретнат во дворот на Социјалниот центар Дуња.

Иницијативата ја започнаа од „Зелената арка“ кои објавија јавен повик за заинтересирани градинари. На повикот се пријавија 150 лица, но планирани беа 30. На средбата градинарите ќе дискутираат за првичнoто обликување, организација и изведбата на градината.

Градината е на површина од околу 3 илјади квадратни метри во Општина Аеродром. Површината се наоѓа во паркот „Февруарски поход“ во Ново Лисиче, крај брегот на реката Вардар.

XS
SM
MD
LG