Достапни линкови

Брутализмот популарен меѓу „инстаграм“ генерацијата

Сакајќи да ја покаже моќта на Југославија, лидерот Јосип Броз Тито ја „преплавил“ државата со архитектонскиот стил брутализам. Остатоците на овој стил во поранешните држави на Јуославија денес ги фасцинираат помладите, односно „инстаграм“ генерацијата.

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG