Достапни линкови

Влада: Пријавете непочитување на анти-корона мерките


Препораки за заштита од коронавирус во маркет во Скопје

Владата и Инспекцискиот совет отворија посебни телефонски броеви и умејлови и апелираат до граѓаните да ги пријавуваат неправилностите и непочитувањето на владините мерки и препораки за спречување на ширењето на заразата со коронавирусот.

Пријавувањето на телефонските броеви е бесплатно:

Државан инспекторат за труд / poplaki@dit.gov.mk / 151 31

Државен пазарен инспекторат nepravilnosti@dpi.gov.mk / 191

Државен санитарен и здравствен инспекторат / prijavi.dszi@gmail.com / 0800 255 55

Агенција за храна и ветеринарство / sin@fva.gov.mk / 0800 3 2222

Државен инспекторат за транспорт / prijavi@dti.gov.mk

Агенција за лекови и медицински средства / prijavi@malmed.gov.mk

„Без исклучок секој кој нема да се придржува до мерките на Владата ќе биде санкциониран. Овие мерки се донесени во интерес на здравјето на граѓаните и на јавното здравје и мора да се почитуваат. Повикуваме на одговорност од секое правно лице, од секоја индивидуа во нашето општество. Јавното здравје зависи од сите нас“, соопшти Владата.

XS
SM
MD
LG