Достапни линкови

Предвремени избори како пречка за евроинтеграција на Србија?


Едвард Кукан

Едвард Кукан

Шефот на делегацијата на Европскиот парламент за Југоисточна Европа, Едуард Кукан изјави дека штрајкот со глад не е начин за спроведување на политиката на опозицијата во Србија. Според него, предвремени избори не би донеле позитивни чекори за иднината на евроинтеграциите на земјата.

„Штрајкот со глад не е вистинска политичка мерка која се презема во ситуација кога времето е многу битно за државата. Со тој штрајк и со сето она што го следи, се попречува процесот во кој е неопходно решавање на други прашња од страна на Владата“, изјави Кукан.
XS
SM
MD
LG