Достапни линкови

logo-print

Министрите од ЕУ ги бранат мерките за штедење


од немирите предизвикани во знак на незадоволство од мерките на 24 март во Брисел

од немирите предизвикани во знак на незадоволство од мерките на 24 март во Брисел

Министрите за финансии на земји членки на Европската унија денеска ги бранеа предложените мерки за штедење како начин за спас на одредени земји од задолженост. Министрите се согласиле дека штедењето е потребно за раст и намалување на дефицитите „се` со цел да се продолжи инвестирањето за државна добросостојба“, потврди денеска министерката за финансии на Шпанија Елена Салгадо. Денешниот состанок во Будимпешта се случува по неколку побунивања против кратењата на пензии и исплати за буџетски корисници.
XS
SM
MD
LG