Достапни линкови

logo-print

Ново државно задолжување за раздолжување со македонското стопанство


Министерството за финансии денеска повторно се задолжи на домашниот пазар со издавање на шестмесечни записи во вредност од од 1.680.980.000 денари со девизна клаузула и 160.000.000 денари без девизна клаузула. Утре, како што информираат од државната институција, по основ на доспеани државни записи, ќе се исплатат 2.790.200.000 денари или 950 милиони денари повеќе отколку што се повлекоа денеска. Од Министерството тврдат дека на овој начин го спроведуваат барањето на бизнис заедницата за намалување на задолжувањето по основ на државни записи.
XS
SM
MD
LG