Достапни линкови

Вељаноски на Конференција на претседатели на парламенти во Брисел


Претседателот на Собранието на Македонија Трајко Вељаноски

Претседателот на Собранието на Македонија Трајко Вељаноски

Претседателот на Собранието на Македонија Трајко Вељаноски денеска и утре ќе учествува на дводневната Конференција на претседатели на парламенти од Европската унија во Брисел. На Конференцијата, како што е соопштено, учество ќе земат 32 делегации, а ќе се дебатира за парламентарната контрола врз заедничките надворешни и безбедносни политики, за мислењето на јавноста и медиумите, како и за улогата на парламентите во контролата на европската сфера на слобода, безбедност и правда. Вториот дел од Конференцијата ќе биде фокусиран врз последиците од светската економска криза и на начините за справување со нив.
XS
SM
MD
LG