Достапни линкови

Попоски: Грција да ја удостои пресудата на Меѓународниот суд


министерот за надворешни работи Никола Попоски

министерот за надворешни работи Никола Попоски

За воопшто да се говори за почитување на европското право од грчка страна, за почеток е добро да се удостои пресудата од Меѓународниот суд на правдата од 2011 година. Без тоа, секое споменување на правото е себе-демантирање, изјави министерот за надворешни работи на Македонија Никола Попоски, како реакција на говорот на грчкиот претседател Прокопис Павлопулос. Тој во Воден изјави дека „Македонија била, е, и ќе остане грчка“. Павлопулос повторно ја обвини Македонија дека „со иредентистички барања нема да се приклучи кон Европската унија, затоа што ги крши европските закони“.

XS
SM
MD
LG