Достапни линкови

logo-print

Колку се опасни вехабистите на Балканот?


Вехабисти, селефисти, се термини кои се користат за муслиманските верници кои го практикуваат исламот на пониаков начин. Карактеристични се по носењето долги бради и покуси панталони, а се поврзуваат со екстремизам, па и со тероризам, честопати неосновано. Како и да е, официјалните исламски верски заедници на Балканот не ги признаваат таквите движења.

Покажи ги коментарите

XS
SM
MD
LG