Достапни линкови

logo-print

Заострување на реториката на Балканот


На Балканот, корупцијата, криминалот, лошите економски резултати и сиромаштијата, властите најлесно ја покриваат со разгорување на националистичките и меѓу-етничките страсти, со барање странски непријатели, едноставно со континуирано држење на народот во страв од воен конфликт. Сето тоа, потпомогнато од таблоидни медиуми, блиски до власта.

Покажи ги коментарите

XS
SM
MD
LG