Достапни линкови

logo-print

Женски допир на традиционални машки занаети


Во најстарата казанчиска улица во сараевската Баш чаршија жена ја презема традиционалната машка занаетчиска работа. Овој отомански петвековен стар занает се уште живее во Сараево. Разликата е во тоа што сега за прв пат жените учат како да го изработуваат.

XS
SM
MD
LG