Достапни линкови

logo-print

Ватикан се извини за грешката во брошурата за Мајка Тереза


Ватикан се извини за грешката со местото на раѓање на Мајка Тереза, откако реагираше македонската Амбасада во Ватикан. Во брошурата на англиски јазик подготвена од ватиканските власти за канонизацијата на Мајка Тереза беше наведено дека таа е родена во Скопје, Албанија. Државниот секретаријат на Ватикан упати извинување за пропустот. По реакциите, на примероците од официјалните делегации е корегирана грешката. Грешката беше само на англиската верзија на брошурата.

XS
SM
MD
LG