Достапни линкови

logo-print

Чешка донира помош за справување со поплавите


Чешка испраќа материјална помош наменета за ублажување на последиците од катастрофалните поплави. Членови на Противпожарната спасувачка бригада на Чешка донираат 48 пумпи и 8 агрегати за електрична енергија во вредност од над 44 илјади евра. Од Дирекцијата за заштита и спасување информираат дека се очекува да пристигнат и донации од Унгарија, Австрија и Словачка. Со овие донации се зголемува бројот на држави кој донираат помош за поплавените региони во Македонија преку Механизмот за цивилна заштита на Европската унија, чија членка е и Македонија.

XS
SM
MD
LG