Достапни линкови

logo-print

Спорните гласачи ќе се пријавуваат од утре


Државната изборна комисија утре на својата интернет страница ќе ги објави имињата на спорните 39.502 гласачи. Тие ќе можат во рок од 25 дена лично или по електронски пат да се пријават во ДИК за да може подоцна да го искористат своето право на глас. Списоци со спорни гласачи ќе бидат истакнати и во дипломатско-конзуларните претставништва за да може тие што работат или живеат во странство да ги видат и да се пријават. Освен јавен повик на спорните гласачи ќе им биде испратено и писмо со покана да се пријават.

XS
SM
MD
LG