Достапни линкови

Чавков-Со измените нема промени во овластувањата


Министерот за внатрешни работи Митко Чавков

Министерот за внатрешни работи Митко Чавков

Министерот за внатрешни работи Митко Чавков изјави денеска дека измените на Законот за внатрешни работи и за полиција не се донесени за дневно-партиски цели. Според него, се работи за системски и законски решенија насочени кон зајакнување на институционалните капацитети на МВР.

Тој по завршувањето на показната вежба на СВР Охрид истакна и дека овластувањата на министерот за внатрешни работи не се доведуваат во прашање и дека тој останува неприкосновен во спроведувањето на раководната функција.

XS
SM
MD
LG