Достапни линкови

logo-print

Студентски протест пред универзитетскиот ректорат


Студентите што не се согласуваат со начинот на кој беше избран новиот лидер на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ за денеска најавија собир пред Ректоратот, за кога е закажана вонредна седница на ректорската управа. Студентите од Студентскиот пленум во минатата недела, на изборниот ден за студентски лидер, со полициска интервенција беа отстранети од пред просториите на СПУКМ. Вонредната седница доаѓа по прозивките од страна на студентите дека Универзитетот мора да ги осуди нелегалните избори за студентски претседател, како и полициската акција врз студентите. Студентскиот парламент бара детално објаснување за сите околности и случувања поврзани со студентските избор.

XS
SM
MD
LG