Достапни линкови

logo-print

Како да се искористат парите од дијаспората?


Голем дел од земјите бараат начини за привлекување на парите од нивните иселеници за инвестиции. Некои тоа го прават со издавање обврзници за дијапората. Во Македонија пак, парите од сонародниците главно се користат за тековна потрошувачка, а не за инвестиции.

XS
SM
MD
LG